Skip to main content

مرجع ابزارهای چاپ و تبلیغات در ایران

انواع گونه های چاپ به روی پارچه

چند نوع چاپ

در تبلیغات و بازاریابی و صنعت ساک دستی های تبلیغاتی پارچه ای بحث چاپ و رنگ تاثیر بسیار بالایی در جلوه گری برند بر مشتریان دارد . در واقع با انتخاب مناسب نوع چاپ و رنگ چاپ و پارچه است که میتوان آرم و برند و نشان تجاری خودتان را به درست ترین روش در معرض دید مردم قرار دهد.

پس اطلاع داشتن در این باره می تواند کمک زیادی به منظور انتخاب درست ساک دستی تبلیغاتی پارچه ای برای برندتان به حساب بیاید.

اصولا به سه روش چاپ بر روی پارچه صورت میگیرد:1 چاپ مستقیم،2 چاپ تخلیه، 3 چاپ مقاوم (Resist Printing)

1*چاپ مستقیم:Direct Printing)

معمول ترین روش برای اعمال طرحی روی پارچه چاپ مستقیم است.

طرح مورد نظر با پرس کردن (فشار دادن) رنگ به روی پارچه شکل میگیرد. به منظور درست کردن این رنگ ها باید ماده ای غلیظ با مقدار کمی آب مخلوط کنیم در نهایت را به مخلوط اضافه میکنیم در گذشته ای نه چندان دوراز نشاسته به جای همان آن ماده ی غلیظ برای تولید رنگ چاپ مورد استفاده قرار میگرفت. ولی جدیدا از جلبک های دریای صمغ و آلژینات هایی بدست آمده که به شدت مورد استفاده قرار میگیرد ؛ به همین علت که به رنگ نفوذ بیشتری میدهد و در شستشو مقاومت بیشتری دارد.

بیشتر چاپهای رنگی بدون غلیظ شدن شکل میگیرند چون تلفیق کردن رزین ها، حلال ها و آب به هر حال باعث غلظت خواهد شد.

2*چاپ تخلیه (Discharge Printing):

در این شیوه اول پارچه رنگ شده بعد پارچه را با یک علل سفید کننده چاپ انجام می دهند که رنگ را در جاهای معین شده از بین ببرد.

گاهی وقت ها رنگ پایه حذف شده و رنگ دیگری در چاپ جایگزین آن میشود.

پارچه ای که چاپ شد اول بخارداده می شود و بعد کاملا باید شسته شود

3*چاپ مقاوم (Resist Printing):

در این شیوه الگو مانند یک برچسب روی پارچه فیکس می شود و بعد پارجه رنگ خواهد شد ؛ رنگ فقط قسمت هایی که زیر پوشش الگو نیست را تحت شعاع قرار میدهد، بعد از رنگرزی لایه ی الگو را باید از پارچه جدا کنیم که در این حالت طرح روی پارچه می ماند.

شیوه های متفاوتی برای چاپ زدن وجود دارد که هر کدام از آنها زیر مجموعه ی یکی از روش های بالا قرار میگیرد، مثل:

چاپ دو رو، چاپ پاششی، چاپ غلطکی، چاپ باتیک، چاپ افست، چاپ اسکرین، چاپ انتقالی، چاپ جت اسپری، چاپ الکترو استاتیک، چاپ عکس، چاپ قالبی، چاپ دیجیتال و رنگرزی گره ای.

چاپ دو رو (Duplex Printing) :

در این شیوه، چاپ بر روی دو طرف پارچه انجام می شود یا به وسیله ماشین چاپ غلطکی در دو مرحله انجام می شود و یا ماشین های چاپ دوبلکس در یک عملیات همزمان دو روی پارچه را چاپ میزند.

چاپ پاششی (Airbrush (Spray) Painting) :

در این شیوه ، رنگ به شکل مکانیزه به روی پارچه با دقت زیادی اسپری می گردد.

چاپ الکترواستاتیک (Electrostatic Printing) :

عملیات چاپ الکترواستاتیک شباهت زیادی به دستگاه زیراکس دارد که نور را ا ز روی طرح اصلی بازتاب میکند بر روی استوانه ای که دارای جریان الکتریسیته ی ساکن است؛ درون این استوانه جاهایی که در تاثیر نور هستند، بار الکتریکی خودشان را از دست داده و تلفیق رنگی رزین به کمک میدان الکترواستاتیک جذب نقطه های باردار شده ی این استوانه شده و به صورت مستقیم روی پارچه نقش پیدا میکند.

چاپ غلطکی (Roller Printing) :

این روش شباهت زیادی به چاپ قالبی دارد، سیلندرهای جنس مسی یا غلطکهای حکاکی شده جایگزین بلوک چوبی می شوند.

زمانیکه که غلطک شروع به حرکت میکند، یک طرح مکرر به روی پارچه چاپ می شود.

پس از چاپ زدن، پارچه را باید به داخل محفظه ی خشک کن و بعد از آن در اتاق بخار که درآن رطوبت و گرما رنگ را تنظیم میکند انتقال داده می شود.

چاپ کلاقه ای یا باتیک (Batik Dyeing) :

این روش چاپ یک گوشه ای از رنگرزی مقاوم (Resist dyeing) است.

طرح ها به کمک موم روی پارچه ساخته می شود و سپس داخل رنگ غوطه ور می گردند، در نهایت در ناحیه هایی که موم وجود ندارد، رنگ به طور کامل جذب می گردد.

رنگهای قابل استفاده در این شیوه عموما رنگ های گیاهی مانند روناس،پوست انار ، زردچوبه است.

چاپ قالبی (Block Printing) :

در این روش از چاپ، طرح روی یک بلوک چوبی یا فلزی حکاکی میشود؛ این بلوک شباهت زیادی به مهر دارد آن را آغشته به رنگ میکنند و محکم آن را روی پارچه فشار میدهند.

چاپ اسکرین (Screen Printing) :

در این شیوه ، عمل چاپ به وسیله صفحه ی مسطح یا استوانه ای که از نخ های پلی استر، ابریشمی، فلز، و یا نایلون .. ساخته شده انجام می گیرد.

اول رنگ به روی صفحه ای ریخته می شود که الگوی چاپ روی آن قرار دارد و قسمت هایی داخل الگو خالی است رنگ را به روی پارچه راهنمایی میکند و به وسیله ی یک کاردک چاپ به صورت یک دست و هماهنگ انجام میگیرد.

چاپ اسکرین

چاپ استنسیل (Stencil Printing) :

در این شیوه اول طرح چاپی به روی چوب، مقوا و یا فلز ایجاد می گردد؛ قدم دوم این است که به روی پارچه شابلون تهیه شده را میگذاریم و به کمک اسپری های مخصوص یا قلمو و رنگ چاپ میکنیم.

این شیوه به علت هزینه بر بودن بسیار سبب شده کارایی از آن محدود شود.

چاپ عکس (Photo Printing) :

در این شیوه پارچه به وسیله یک ماده ی شیمیایی که به نور حساس است پوشش داده میشود و چاپ هر عکسی را به خود امکان پذیر میکند .

چاپ جت (Jet Spray Printing) :

در این شیوه رنگ داخل مخزنی در فشار است و به وسیله ی اسپری کردن رنگها به روی پارچه به صورت کنترل شده از طریق نازل طرح اعمال می شود .

چاپ انتقالی (Transfer Printing) :

در این شیوه طرح و الگویی که به روی کاغذ ثبت شد به کمک تبخیر به روی پارچه منتقل می گردد.

دو حرکت اصلی در این نوع چاپ قرار دارد که شامل: منتقل شدن حرارت خشک و منتقل شدن حرارت مرطوب.

نوع های متفاوت سیلندرها من جمله سیلندر سوراخ شده و سیلندر گرم الکتریکی، و غیره موجود است که برای پرس کردن (فشار دادن) طرح چاپ شده ای که به روی کاغذ قرار دارد به روی پارچه استفاده می گردد؛ این کار است که سبب منتقل شدن طرح الگو به روی پارچه می شود.

چاپ دیجیتال پارچه (Digital printing) :

در این روش از چاپ، ذره های ریز رنگ از راه چاپگرهای جوهر افشان به روی پارچه حک می شود.

نرم افزار دستگاه های چاپ،تمام اطلاعات را که به کمک فایل تصویری دیجیتال ارایه میشود را تفسیر میکند؛فایل تصویر دیجیتال شامل داده هایی برای کنترل کردن خروجی قطره های رنگ می باشد تا بتواند کیفیت و دقت کنترل تصویر و کنترل رنگ را به دست گیرد.

رنگرزی گره ای (Tie Dyeing) :

روش مخصوصی از رنگرزی است که در نتیجه آن ایجاد شدن طرح ها و نقش های متفاوتی به روی پارچه می گردد.

در این شیوه،گاهی اوقات در قسمت های پارچه موانعی به وجود می آید و پارچه به داخل خم رنگرزی میرود، در این صورت رنگ به آن قسمت ها نمیرسد، در این حال شکل های متفاوت و خاصی به روی پارچه ایجاد می شود ؛ رنگرزی گره ای در اکثر اوقات به روی پارچه هایی با الیاف طبیعی صورت می پذیرد.

شیوه های ایجاد کردن مانع به روی پارچه شامل : گره زدن ، تا زدن، پیچاندن پارچه، استفاده از نخ های لاستیکی و پلاستیکی و یا طناب که پارچه به کمک آنها بسته بشود.

 

  • ایجاد شده توسط